Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18133976 www.bgdnes.bg

Най-тежката българка не гласува: Ако разчитах на управляващите, досега да съм умряла

35-годишнaта Деси свали 32 кг след операция  

Доли ЛУКАНОВА

Най-тежката българка не отиде до избирателните урни вчера. Причината не е, че Деси от Ловеч не може да стигне до тях, а че не вижда смисъл да гласува.

"Не виждам промяна, за когото и да гласувам. Така виждам нещата аз. Положението става по-зле, а не по-добре и не виждам смисъл да ходя до урните", честна е пред "България Днес" 35-годишната жена.

Реклама

Както сме ви разказвали в предишни броеве, Десислава бе затворник не просто в дома си, а в собственото си тяло. Тежеше над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Жената получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат, не може да се храни нормално, като изпитва нечовешки болки всяка вечер.

Животът на Деси се преобръща наопаки преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова злополука, след това прекарва и инсулт. Сърце не дава на борбеното момиче да остави най-близкия си човек в този труден момент и застава неотлъчно до нея. Улисана в грижите за родителя, Десислава намалява излизанията си. Стига до момент, в който тотално ограничава движението си и увеличава храната. Килограмите започват да се трупат неусетно, докато стига до момент, в който не може да излезе от дома си. В нито един от тежките си моменти Деси не усеща присъствието на държавата. Това я обезверява и младото момиче отказва дори да упражнява правото си на вот.

"Ако съм чакала на управляващите, досега да бях умряла! Държавата не помага на обикновените хора. Никой не се поинтересува от мен. Дори след като моята история излезе на бял свят, никой политик не дойде да попита как съм, що съм, нещо. Появиха се хора от народа, които ми подадоха ръка. На тях съм благодарна", категорична е Деси.

Сред ангелите на младата жена е и Росен Янчев. Певецът благодетел пое напълно безвъзмездно операция за сваляне на килограми в Турция. Росен много добре разбира състоянието й, тъй като самият той минава по същия трънлив път преди години. Заедно с фондацията MyChange Bulgaria, чийто основател е Янчев, покриват и всички лекарства и хранителни добавки на Десислава за една година напред. По този начин подсигуряват спокойствие и грижа за младата жена и семейството й, които са в затруднено положение.

"Всичко върви добре. Случват се нещата. Добре се чувствам. След операцията свалих 32 кг. Бавно става, но се случват нещата, което е по-добре, защото не е много хубаво за организма да се свалят бързо килограми", споделя за живота си Деси.

Борбената жена е твърдо решена да си вземе живота в ръце и да се бори със здравословните си проблеми. След връщането си в България Десислава е на течна храна две седмици, след което минава на режим, който спазва и до днес. Не яде нищо тестено и не пие нищо газирано. Набляга на салати, плодове и млечни продукти. Обича често да се разхожда, понякога сяда и на кафе, за да разнообрази всекидневието си. Допреди половин година тези неща бяха само блян за Деси и днес тя им се наслаждава с пълно сърце.

Реклама

"Сега това, за което мечтая, е да си оправя зъбите. Изчаквам да се нормализират още малко килограмите и искам да видя една хубава усмивка на лицето си. Това много ми пречи. И за работа - кой ще ме вземе без визия. Здравословно също не съм добре. Не мога да дъвча и повръщам", разказва жената от Ловеч.

Дентална клиника от София е поела ангажимент да извършат напълно безплатно лечение на зъбите на Деси. Това се случва, след като от благотворителната фондация "Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще" превръщат историята й в своя кауза и помагат с каквото могат на изстрадалата жена и семейството й. До момента успяват да покрият някои разходи, да монтират парапет в блока й, за да може Деси да слиза по стълбите, и да помогнат за лечението й благодарение на стотици благодетели. На жената ще бъде предложена и работа, след като мине през всички лекарски интервенции.

"Докторите казват, че е хубаво да правя упражнения във вода, да отида на море, но за момента не съм планувала такова. Правя разходки и се движа. Всичко е свързано с парички, сега както съм и без работа, е малко трудно. Оправяме се горе-долу, не искам да се оплаквам. Получавам много помощ от хората и съм благодарна за това", казва Деси.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата й, като се свърже с "Подай ръка" на телефон 0893/025-067 или на 0888-02-04-67, както и да дарите на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка

PayPal: [email protected]

Четете още

Най-тежката българка ударно отслабва

Най-тежката българка ударно отслабва

Оперираха успешно най-тежката българка

Оперираха успешно най-тежката българка

Оперират най-тежката българка

Оперират най-тежката българка

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Реклама
Реклама
Реклама