Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14239155 www.bgdnes.bg

Топчо не пипа схемата на Мъри

Великден носи повече късмет на "Левски"

Пламен Андреев ще пази срещу ЦСКА, Ники М. остава на пейката

Наследникът на Станимир Стоилов начело на "Левски" Елин Топузаков няма да прави абсолютно никакви промени в стартовия състав и схемата на игра, научи "България Днес".

Топчо ще заложи в голямото дерби срещу ЦСКА-София в понеделник на изпитаните титуляри, на които Мъри залага през тази пролет. "Сините" са в серия от четири поредни победи и пет мача без допуснат гол. Атаката на "Левски" отново ще бъде бразилска с Уелтън, Роналдо и Рикардиньо на върха. 

Реклама

Голямата дилема беше кой ще застане под рамките на вратата, след като 18-годишният Пламен Андреев изкълчи глезена си по време на тренировка през седмицата. За щастие, вратарят е преодолял напълно болката и ще излезе сред стартовите 11. Така 34-годишният Николай Михайлов ще продължи да търка резервната скамейка. Ники М. игра единствено в първия пролетен кръг, но допусна фатална грешка при загубата от "Черно море" с 0:1.

Елин Топузаков ще даде първото си изявление след завръщането си като треньор днес. Брифингът му ще бъде от 14:15 часа на "Герена", но той едва ли ще издаде какви слабости е видял в играта на ЦСКА.

Статистиката сочи, че това е десети случай през настоящия век, в който "червени" и "сини" се изправят един срещу друг около Великден. Светлият християнски празник носи повече късмет на "Левски", който има четири победи, докато ЦСКА е с три. Два пъти дербито е завършвало без победител по великденските празници. Головата разлика в тези срещи е 8:8. 

Очаква се трибуните на Националния стадион "Васил Левски" да бъдат пълни в понеделник от 17:30 часа.

Никола Попов ще е съдия на дербито. Любопитното е, че той бе рефер и на сблъсъка между "червени" и "сини" на финала за Купата на България миналата година. Тогава "Левски" спечели с 1:0 и вдигна първи трофей след 13 годишна суша.

Това е шесто назначение на Попов за арбитър на най-чакания двубой в българския футбол. Дотук балансът е 3 победи за ЦСКА и 2 за съперника. В тези мачове арбитърът е показал 41 жълти и 2 червени картона.

Четете още

Празничното дерби с великденски коефициенти

Празничното дерби с великденски коефициенти

Мъри Стоилов готов да вземе 10% от акциите в "Левски"

Мъри Стоилов готов да вземе 10% от акциите в "Левски"

"Левски" търси треньор в Испания

"Левски" търси треньор в Испания

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Реклама
Реклама
Реклама