Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14370833 www.bgdnes.bg

"Червените" ултраси плашат с протест

Ултрасите на ЦСКА от трибуна "Сектор Г" призоваха БФС да отмени наказанието на клуба с два домакински мача без публика. В противен случай заплашиха с масови притести.

Дисциплинарната комисия санкционира "червените", след като в средата на второто полувреме при изпълнение на корнер към Кирил Десподов от "Лудогорец" полетяха различни предмети, които бяха хвърлени от трибуните. Главният съдия Георги Кабаков спря срещата за 15 минути. Преди това с бутилка бе нацелен и треньорът на "орлите" Ивайло Петев. 

Реклама

Ето какво написаха от трибуна Сектор "Г": 

„23.11.2002. Луиш Фиго се насочва към флагчето за изпълнение на корнери на "Ноу Камп". Към португалеца политат бутилки, телефони и дори свинска глава, която пада встрани от него. Това е едно от най-ожесточените съперничества в света, а предателите са мразени завинаги и прошка няма. 30.04.2022. Кирил Десподов се насочва към флагчето за корнери в нашия храм. Към него политат няколко бутилки и стотинки. Съдията спира мача за 15 минути, а след края му БФС ни наказва с 2 домакински мача без публика. Но какво е нивото на Ла Лига и Ел Класико и къде се намира нашият футбол... Очевидно компетентните органи са "по-католици и от Папата", но що се касае само един отбор и неговите желания и претенции.

Да си припомним и още малко факти. През септември миналата година в дербито онези хвърлиха бомбичка, която нарани нашия физиотерапевт Иван Христов. Първоначалното наказание от мач пред празни трибуни е променено и в крайна сметка сектор "А" на Кабриото остава частично затворен. Причината - Иван, не е представил медицинско удостоверение и спрямо правилника на БФС, случаят се третира "без последствия". В този ред на мисли бихме искали да попитаме къде е медицинското удостоверение на лицето Кирил Десподов и дали все пак широката общественост би могла да се запознае с него? Не за друго, а от загриженост за очевидно разклатеното здраве на господина. А и от любопитство дали БФС отново ще погази собствените си правилници в името на един изкуствен проект... .

„А сега се обръщаме директно към БФС и отговорните фактори с апел (все още) да преосмислят решението си и смешното наказание от два мача без публика да бъде отменено. В противен случай ще ни принудят да гледаме мачовете по един или друг начин където и както сметнем за добре.“

Четете още

Легендата Аспарух Никодимов: С тези чужденци това не е ЦСКА

Легендата Аспарух Никодимов: С тези чужденци това не е ЦСКА

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Два мача без публика и 15 000 лева за ексцесиите на "Армията"

Два мача без публика и 15 000 лева за ексцесиите на "Армията"

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама