Реклама
https://www.bgdnes.bg/horovod/article/6177340 www.bgdnes.bg

Заврени зетьове осмяха тъщите

С карикатури и хумористични песни в Долна Митрополия се подиграха на майките на съпругите си

100 минути смях на гръб на тъщата.
Това се случи в Долна Митрополия, където заврените зетьове осмяха майките на жените си и си спретнаха голяма забава. Група мъже влязоха в ролите на тъщите си и иронизираха тяхното държание и поведение. Те се преобразиха като тях и показаха какво е да живеят заедно под един покрив или да им ходят на гости.
Това се случи по време на традиционния празник "Вечер на приведения зет" в града. Фестивалът се провежда за 32-а поредна година.

Реклама


"Идеята на празника е да си направим смях на гръб на тъщата - заявиха пред вестника хора от читалище "Просвета" в града. - Всички се качваха на сцената и имитираха тъщите си. Коя какъв проблем има, какво не й харесва вкъщи. Имаше много забавни моменти".
Идеята за провеждането на празника се ражда от зетьове в Долна Митрополия, които решават, че не може само тъщите ги да хулят, колят и бесят. Идва им идеята да си направят празник, по време на който да се посмеят на гръб на майките на жени им.


"Много се веселихме! Имаше скечове, които показваха как се държат тъщите вкъщи. Те бяха много забавни, а почти сигурно всеки зет е изпадат в подобна ситуация. Пяхме и хумористични песни пак по същата тема. Изпълненията не бяха груби, просто осмиваха живота на една тъща", обясниха от читалището, където се провежда празникът на "Приведения зет".


Най-големият хит на фестивала саа карикатурите на тъщи. Те са направени лично от заврените зетьове. При показването им гостите изпадат в бурен смях. Сега карикатурите са изложени в читалището и всеки, които го посети, може да ги види.
"Сред гостите бяха и част от тъщите на мъжете, които правят скечовете или пеят хумористичните песни. Те също се смееха от сърце, въпреки че са осмивани. Тъщите се забавляват много, нищо че са иронизирани", обявиха от организаторите.
На празника на "Приведените зетьове" присъстваха повече от 200 души, като на сцената се качиха малка част от тях.


"Преди години се събираха повече хора. Вече няма и толкова много зетьове в Долна Митрополия. В първите години на конкурса търсихме зетьовете в общинския регистър", казаха от читалището в града.
Празниците на "заврените зетьове" се провеждат на много места в България. Те се правят по различно време на годината.
Сред най-вълнуващите фестивали на "заврените зетьове" е този в село Локорско, Нови Искър. Той е единствен по рода си. Всяка година по време на "карнавала" дефилират всичките заврени зетьове от селото. Дегизирани в женски одежди и подходящо гримирани, те представят пред жителите и гостите на карнавала хумористични сцени и скечове, които сами са подготвили.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама