Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/10015817 www.bgdnes.bg

Стефка Петревска, жив свидетел на феномена: Ванга продължава да ни помага от отвъдното

"Вие имате очи, а нищо не виждате."

Това казва пред близките си феноменалната пророчица Ванга, която е напълно сляпа за външния свят, но има изключително силна връзка с отвъдното. Скептици, сред които и научни светила с куп дипломи, след среща с ясновидката са принудени да признаят: Тази жена притежава дарба, пред която може само да се мълчи.

В последните 11 години от живота на Ванга, между 1985 и 1996 г., с нея живее нейната приятелка Витка Петревска от петричкото село Първомай. Витка се грижи за домакинството, пере, глади, чисти, готви. Остава до Ванга и в най-страшните дни, когато пророчицата гасне в мъки, разяждана от рак на гърдата. Ванга умира на 11 август 1996 г. Витка си отива от този свят през 2020 г. на 92-годишна възраст. Но нейната дъщеря Стефка Петревска пази безценни спомени за ясновидката, чиито предсказания продължават да се сбъдват.

Реклама

"Ванга беше портал между нашия свят и този на мъртвите - казва Стефка. - Разговаряше с духове на хора, които вече са прекрачили в отвъдното. Вероятно аз самата трудно бих повярвала на това, ако не бях видяла с очите си безбройните прояви на феноменалната дарба.

За мен няма съмнение - съществува и друг свят освен този, в който живеем. При Ванга са идвали много хора, всеки от които е бил убеден, че няма друго живо същество, което да знае за техните най-съкровени преживявания. А тя им ги преразказва така, сякаш лично е присъствала заедно с тях. Все едно е живяла техния живот.

На други е помагала да се излекуват от здравословен проблем, след като вече са загубили всякаква надежда. За мен Ванга е изпратена свише. За да се усили вярата ни в Бог и в доброто. Тя беше силно вярваща православна християнка."

Самата Ванга в края на своя живот трудно понася товара на дарбата си. За това свидетелства разказ на Витка Петревска за дните, когато пророчицата е тежко болна.

"Мама ми е споделяла как една вечер Ванга започнала да вика: "Витке, много ми е тежко, стаята се напълни с хора" - връща лентата Стефка Петревска. - Майка ми гледа - няма никого. Моето обяснение е, че заради напредването на болестта за Ванга е било все по-трудно да издържа на натоварването на енергийно ниво. Като чула нейните думи, майка ми застанала до леглото и започнала да говори на духовете, но наум: "Добри хора, добре сте ни дошли на гости. Но ние сме уморени, болни сме. Постойте малко и ако обичате, след това излезте. Не се чувстваме добре". По едно време леля Ванга проговорила: "Мари Витке, ти как се сети така хубаво да им кажеш. Сега си излезнаха всички. Пущиха ме и болките". Явно Ванга е прочела мислите на майка ми."

Пророчицата си тръгва от нашия свят през лятото на 1996 г. Витка остава в къщата на Рупите 40 дни след смъртта й. Всеки ден тя "прелива" гроба, каквато е християнската традиция.

"Ванга сега не е с нас тялом, но нейният дух продължава да помага от отвъдното - категорична е Стефка Петревска. - Живи са и нейните завети. Те са простички: "Не си завиждайте. Не злобейте. Не алчнейте. Уважавайте се. Прощавайте си. Не правете атъро (б.р. - угода) на дявола." Убедена съм, че научим ли се да живеем по този начин, всичко ще се промени към по-добро."

Още истории за Ванга от първо лице четете следващата събота.

Четете още

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Тайни емисари изпитвали Ванга

Тайни емисари изпитвали Ванга

Реклама
Реклама
Реклама