Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/9996413 www.bgdnes.bg

Ванга приема Людмила за своя дъщеря

40 години от смъртта на Живкова 

Пророчицата обичала да й четат Библията, подарена от принцесата на българския комунизъм 

Добромир ДОБРЕВ

Кристиан ИВАНОВ, наши пратеници в с. Първомай

"България Днес" продължава със своята уникална поредица за неразказаните тайни на пророчицата баба Ванга. Историите са от първо лице.

Реклама

Срещаме се със Стефка Петревска от петричкото село Първомай, която се познава лично с феномена и пази куп спомени с нея. Нещо повече - Ванга избра нейната майка за своя спътница до смъртта си. Витка Петревска дели един покрив с Ванга 11 години, през това време пере, готви, чисти и върти домакинството в дома на ясновидката. Остава насаме с нея в най-тежките моменти от последните й години. Става свидетел на пророчества, а пред нея Ванга прави някои от най-личните си изповеди.

Ванга е имала много силна духовна връзка с Людмила Живкова. Двете често са се срещали в Рупите. Дъщерята на генералния секретар на ЦК на БКП Тодор Живков умира на 21 юли 1981 година. Точно преди 40 години Людмила е открита мъртва в банята на жилището си в резиденция "Бояна". Като официална причина е посочен внезапно настъпил мозъчен кръвоизлив. Според различни хипотези обаче дъщерята на Тато е била убита от съветските тайни служби.

За честите посещения на Людмила при Ванга знае и Стефка Петревска.

"Ходила е често. Веднъж имаше награждаване на първенци в областта на селското стопанство. Наградите трябваше да дава Людмила като член на Политбюро. Бях там служебно. Напълни се залата. И чакаме. Дойде Людмила и набързо се направи мероприятието. После Ванга ме извика: "Кажи за Людмила? Набързо мина всичко, нали? Тя бърза да дойде при мене". За Ванга Людмила беше като дъщеря. За никого не е говорила с такава обич. Духовно са били свързани и Ванга е усещала подкрепа от нея", разказва жената от село Първомай.

Знае се, че пророчицата и Людмила Живкова навремето организират провеждането на мистериозна археологическа мисия в Странджа планина. Ролята на Ванга е да сочи пътя на групата със силата на своите феноменални способности. Людмила се грижи за логистиката и организацията на експедицията.

Стефка споделя още, че Ванга е имала Библия, подарена й лично от Людмила.

"Като седнем под тополата на една маса, Ванга си почиваше там, често казваше: "Донеси Библията!" Беше й подарена от Людмила. "Чети!" Почвам да чета. И тя започва да го разгадава. Питала съм я дали ще има апокалипсис. "А, да, ке дойде такова време" - отговаря тя. "С вода ли?", продължавам аз с въпросите. "Ке дойде с огин." Мисля си, какъв огън, слънце, метеорит? А тя отвръщаше: "Нема сички да загинат. След това ке дойде време на много хубав живот".

Реклама

Баба Ванга много е размишлявала върху въпросите за човечеството и планетата. Стефка и майка й са запомнили нейни много откровени думи: "Един ден природата ке си го върне на хората. Земята ке се отвори и ке се разкрият много тайни. Хората са много любопитни и искат да знаят всичко, земята ке се отвори и те ке научат истината. Но ке се скрие водата. Ке дойде ден, когато, за да имате вода за пиене, ке я затваряте в буркани. Сичкото злато, дето е под земята, ке излезе на повърхността, но то нема да ви требва".

Ванга е обичала и хубави, но пиперливи вицове. Не обичала леките жени, наричала ги директно "курви".

"Аз не съм светица, а съм мъченица", казвала пророчицата.

Обискират бельото й

Ванга приживе не е била приемана добре от комунистическата власт въпреки топлите й отношения с Людмила Живкова. Многократно тогавашната милиция е влизала в дома на пророчицата. Правили са какви ли не обиски. За това разкрива и Витка Петревска, която живее заедно с Ванга до смъртта й. Тя споделя пред дъщеря си шокиращи разкрития.

"Бъркали са й в чекмеджетата и дори са вадили от бельото й, сутиените й. Чупили са икони в къщата и са й казвали: "А сега да дойде Богородица да ти помогне".

(Продължение за пророчествата на Ванга четете отново следващата събота.)

Четете още

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Тайни емисари изпитвали Ванга

Тайни емисари изпитвали Ванга

Реклама
Реклама
Реклама