Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13766245 www.bgdnes.bg

Погрижете се за болните си крака

  • Мажете болното коляно с гъста каша от хвойна, ябълков оцет и глина
  • Пийте отвара от ленено семе и портокалов сок при подуване

ПРИ БОЛНИ КОЛЕНА И КРАКА

1 рецепта - за изваждане на вода от коляното - от Величка Терзийска, Пловдив

Реклама

а) Настъргани моркови се смесват със силен спирт и се налага болното коляно. Превръзката се сменя на всеки 8 часа. Много е ефикасно.

б) Вълнено парче се намазва с чист пчелен мед, а върху него се ръси негасена вар на прах. Налага се болното коляно. Процедурата се прави 10 пъти.

в) Смачкват се варени картофи с пбелките на пюре. Налага се коляното за една нощ. Процедурата се повтаря няколко пъти, при което болката намалява, а отокът постепенно спада.

2 рецепта - от Катя Миланова, Симеоновград.

Хума, счукана на прах се смесва с кисело мляко и 1-2 с.л. олио. Кашата се поставя на парче плат и се нанася върху измитото с топла вода коляно. Прави се компрес докато се изтегли водата. Всеки ден лечението се прави с нова хума.

3 рецепта - за коксартроза с оток на коляното - от Марко Стефанов, Русе

Към 1 глава счукан лук се добавя 1-2 л.сяра. След разбъркване се прави загряващ компрес. Държи се 2 часа и след това коляното се намазва с олио или зехтин. Компресът се прави до пълно изчезване на отока и болката.

Реклама

4 рецепта - за болки в коленете

3 с.л. ситно счукани хвойнови плодчета врат в 500 мл ябълков оцет до омекване и се смесват с глина. С гъстата гореща каша се намазватт болните участъци, покриват се с мокра кърпа, а отгоре със суха. На всеки 4 часа компресът се заменя. Ако няма на разположение ябълков оцет, може да се ползва и винен, макар че първият е за предпочитане.

5 рецепта - подувания на коленете

Два пъти дневно се правят компреси с пчелен восък - награвя се и се оформя питка, която се налага върху засегнатото място. Ако има болки под коляното, там също може да се сложи восък.

6 рецепта - от ВеличкаТерзийска, Пловдив.

Със смес от жълтъка на яйце, снесено през деня, и 1 ч.ч. морска сол, смляна на прах в кафемелачката, се налага коляното. Превръзката стои три дни и не се сваля. Рецептата е изпитана от смата мен.

7 рецепта

1 л прясно мляко се сварява и се пресича със сока от 1 лимон. Прецежда се, гъстото се слага на памучно парче и се налага като компрес на коляното. Така се държи 24 часа, но може и повече, стига да можете да търпите превръзката.

8 рецепта

Средата на бял хляб се топи в ябълков оцет, изцежда се добре и се наръсва със счукани на прах 4 или 5 кестена. Превръзката се държи цялата нощ за по-добър ефект.

9 рецепта - подуване на краката

2 ч.л. ленено семе се заливат с 1 л вода. Сместа се вари 10-15 минути. Оставя се да престои на топло един час в плътно затворен съд. Може да се добави малко портокалов сок за по-добър вкус. Пие се по половин чаена чаша отвара 6-8 пъти дневно. След около 2-3 седмици се наблюдава значително подобрение.

ПОТЕНЕ НА КРАКАТА

1 рецепта: кристали борна киселина се стриват на прах. Всяка сутрин стъпалата и пространството между пръстите се поръсва с праха. Вечер краката се измиват с топла (30-40 градуса) вода. Необходимо е чорапите да се сменят всеки ден. Неприятната миризма изчезва след двуседмично лекуване.

2 рецепта: вътрешната страна на чорапите или на чорапогащника се поръсва с прах от дъбова кора.

3 рецепта: краката се мият със студена вода всеки ден. Препоръчва се процедурата да се извършва през деня, а не вечерта.

4 рецепта: със стипца на прах се поръсват отвътре чорапите или чорапогащника. Прилага се до изчезването на обилното изпотяване и неприятната миризма.

5 рецепта: краката се накисват в продължение на 15-20 минути в силна отвара от овесена слама и дъбова кора.

6 рецепта: всеки ден краката се потапят в отвара от дъбова кора. Отварата се приготвя от 50-100 г дъбова кора на 1 литър вода.

7 рецепта: четвърт чаена лъжичка хлорна вар се разтваря в 3 л преварена вода. Добавя се парче настърган детски сапун и се разбърква, така че да се образува пяна. Краката се мият в получената смес и се оставят да изсъхнат, без да се плакнат.

8 рецепта: краката се накисват сутрин и вечер в подсолена вода (1 ч.л. сол на 1 ч.ч. гореща вода).
9 рецепта: 2 пъти дневно между пръстите на краката се слагат брезови листа.

МИРИЗЛИВИ КРАКА

1 рецепта - от Гинка Иванова, Силистра
Семейството на г-жа Иванова е имало също проблем с миризливи крака. 2-3 шепи от листата на бяла върба се варят 10 мин. на бавен огън, след което се правят бани на краката.

2 рецепта - от Райна Станева, с.Шейново

Потни и миризливи крака, гъбички и мазоли се лекуват по следния начин: смесват се равни части от оцет и йод. Ако краката се потят и миришат, тогава намазвате целите ходила.

3 рецепта: вземете сода за хляб и посипвате отвътре обувките, с които ходите през деня. Така за 10-15 дни изчеза лошата миризма.

4 рецепта - от Николай Тодоров, София

Той е имал отвратителна миризма на краката, която е премахнакл с цитросепт. Сутрин след измиване на краката ги е намазвал с няколко капки, които са унищожили гнилостните бактерии, а и краката му се потят по-малко.

Отвара от резене срещу едра шарка

Рецепти срещу едра шарка:

Първа (руска): 2 с.л. резене вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда и се пие на малки порции през целия ден.

Втора (руска): в 50 мл прясно мляко се капват толкова капки катран на колкото години е човекът. Пие се по малко през целия ден.

3 рецепта: да се намали употребата на месо, яйца, риба. Да се консумират повече овесени ядки, печени ябълки, компот от сухи плодове, но без захар.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря: 

Мъртвата кост има лечение

Драги професоре, пиша с надежда за ефикасни рецепти срещу мъртва кост. Благодаря предварително! Стояна Каменова, Гоце Делчев

1 рецепта:

Премахването на мъртва кост може да стане чрез обикновен бензин, като за предпочитане е по-чист. Натърквайте костта по няколко пъти на ден. Много е важно обаче да не слагате превръзка, напоена с бензин, защото течността е силна и ще изгори мястото. Може да прилагате това алтернативно лечение в продължение на седмица или десетина дни.

2 рецепта:

Срещу изпъкнали кокалчета на краката е добре да намажете мястото с ябълков оцет и след като изсъхне добре - с йод. Когато и йодът изсъхне, се слага сребърна пара върху кокалчето и се стяга здраво с бинт или лейкопласт. Прави се всяка вечер в продължение на една седмица и се повтаря до пълното му изчезване. Добре е превръзката да се носи 24 ч. и само вечер да се смени.

3 рецепта:

Прави се баня на краката с вода, в която е сварена орехова шума (по възможност брана през юли и август, когато е най-лековита). След банята втвърдената кост се налага с мехлем, приготвен от печен кромид лук с половин лъжица царевично брашно, и старателно се завързва мястото, където е костта.

Четете още

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода
Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Реклама
Реклама
Реклама