Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14319982 www.bgdnes.bg

Прополисът унищожава гъбичките за седмица

  • С 50% разтвор от формалин намазвате само ноктите 
  • Обработвайте обувките с памучен тампон, напоен с разтвор на оцетна киселина 

Гьбичките по ноктите са много сериозно и трудно лечимо заболяване. То се дължи на специален вид гъбички, които се хранят с керотина и разрушават ноктите, като предизвикват вьзпаление на кожата около тях. При гъбичните инфекции ноктите стават матови, с жълтеникав цвят, разцепват се и се ронят.

Реклама

За да има пълен резултат лечението на гъбичките, както по време на лечението, така и след това трябва всичко, което е било в допир с тях, абсолютно да се дезинфекцира - обувки, чорапи, рькавици и т.н.

1 рецепта: нанесете върху стените и по дъното на ваната следната смес: равни части прах за пране и хлорна вар в консистенция като на гъста сметана. Измийте след 30 минути.

Може да използвате и 5-процентен развор на хлорамин.

2 рецепта: обработвайте обувките с памучен тампон, напоен с разтвор на оцетна киселина. Първо изтрийте обувките отвън. След това опаковайте херметично с целофан напоения тампон и го сложете вътре в обувката. Нека остане там цяла нощ.

След това проветрете обувките и ги изтрийте с нишадърен спирт, за да се премахне миризмата на оцет. Преварявайте бельото и чорапите си в продължение на 20 мин. в 2-процентен разтвор от вода, сапун и сода. След това изглаждайте с ютия.

3 рецепта: Дезинфекцирайте ножичките за маникюр със спирт, след това ги подръжте известно време над пламъка от запалка например.

4 рецепта - на Любомир Пенев, Плевен

Реклама

Рецептата е много проста, евтина и ефикасна. Той е имал гьбички, които е лекувал дълго време без успех. "Лекарство-го открил случайно, когато бъркал разтвор от вар и цимент. След като пръстите на краката му стояли в този разтвор, гъбичките изчезнали и повече не са му се появявали.

5 рецепта - от Добринка Димитрова, Асеновград

Прави се крем от прополис, като 4 г от него се разтваря в 100 мл 70-градусов спирт. Няколко пъти дневно се маже увреденото място. Същият разтвор може да се използва при зъбобол, като болният зъб се намаже с памуче.

6 рецепта - от Иванка Карлова, Бургас

С 50% разтвор от формалин намазвате само ноктите, защото разтворьт е много силен. Тази рецепта е излекувала много хора.

7 рецепта - от Асен Стефанов, София

В леген се слага топла вода. Сипва се пакетче калиев перманганат и отварата от един пакет смрадлика. Потапят се краката до глезените. Киснат се 15 мин. и след това се изплакват със сапун и се избърсват. След 4 - 5 процедури гъбичките изчезват.

8 рецепта - за лечение на гъбична инфекция на езика - от Пенка Симеонова, Пловдив

10 цветчета от невен се счукват докато станат на каша. Добавя се 1 ч.л. сода бикарбонат и две супени льжици прясна свинска мас. С тази смес се маже езика и цялата устна кухина. След 10 мин. се изплаква устата с топла вода. Лечението продължава 10 мин.

9 рецепта - от Радка Стоянова, Сливен

Госпожа Стоянова е лекувала гърлото си с антибиотици. В резултат на това лечение езикът и се е обринал целият, а устната кухина я парела и не е могла дори вода да пие. Решила е въпроса чрез мазане и жабуркане с прополис. Само за една седмица гъбичките са изчезнали.

10 рецепта: сокът на грейпфрута е богат на биофлавоноиди, оказва ефективен антибактериален и антигьбичен ефект, има антиоксидантно действие.

11 рецепта: ходилата се намазват със сока от чесън и престояват 15 минути, след което краката се измиват обилно със сапун и вода. При алергични реакции или рани по кожата, лечението се прекратява.

12 рецепта: 3-4 пъти на ден намазвайте засегнатите места с неразреден ябълков оцет. Лечението се провежда до пълното изчезване на гъбичките.

Лечение на гъбичките с помощта на лечебни билки

13 рецепта: листа от смрадлика, листа волски език и стръкове босилек - по 100 г. 3 с.л. от билковата смес се добавят в 600 мл вода и се варят 5 минути. Правят се горещи бани по 15 мин. 3 пъти дневно. Същата рецепта може да се приготви и с корени бъзак за гъбички по ноктите.

14 рецепта: 1 аспирин се поставя под езика, така че да се стопи постепенно. След стопяването не трябва да се пие течност поне 2 часа.

15 рецепта: в 250 мл вряла вода се поставят 20 г липов цвят. Вари се 5-10 мин. в съд, покрит с капак. Към отварата се добавя 1 л. сода за хляб. Със сместа се прави гаргара.

16 рецепта: 1 с.л. сушени плодове от малина се запарват с 250 мл вряла вода. Запарката се пие топла като чай. Може да се подслади с мед.

17 рецепта: приготвя се запарка от 1 с.л. сушени листа от градински чай и 250 мл вряла вода. След като течността поизстине, се пие като чай.

18 рецепта - гъбички по ноктите

4 с.л. кафе (немного ситно) се смилат. Сварява се и се получава доста сипо кафе. Топлото кафе, заедно с утайката, се налива в малко легенче и краката се държат в него 20-25 мин.

Търсете съсирващият кръвта

витамин К в спанака и марулите

Витамин К е необходим за поддържане на организма в оптимално здравословно състояние. Използва се в тялото, за да контролира съсирването на кръвта. Необходим е на черния дроб за синтеза на съсирваните в кръвта протеини. Помага също за изграждането и възстановяването на костите.

В червата витамин К помага за превръщането на глюкозата в гликоген, който впоследствие се съхранява в чеврния дроб. Гликогенът е основното енергийно гориво за работата на мускулите.

Популярни у нас храни, които съдържат витамин К във високи количества са:

- Зеле - 155 г съдържат 100% от дневните нужди на възрастни;

- Марули - 80 г. - съдържат 100% от дневните нужди на възрастни;

- Целина - 260 г. съдържат 100% от дневните нужди на възрастни;

- Спанак (суров) - 25 г съдържат 100% от дневните нужди на възрастни;

- Моркови (сурови) - 125 г. съдържат 100% от дневните нужди на възрастни;

- Аспержи - (сурови) - 150 г. съдържат 100% от дневните нужди на възрастни;

- Броколи (сурови) - 85 г. съдържат 100% от дневните нужди на възрастни

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Банани и ябълки помагат при диария

Христос Воскресе!

Уважаеми проф.Мермерски, ще ви бъда благодарна ако препоръчате изпитани и лесни рецепти за диария. Благодаря предварително! С.Х. (73 г.)

1 рецепта: няма по-добро лекарство за дизентерия от 1 ч.л. ракия от боровинки, която се приема с чаша топла вода. А ракия от боровинки се прави така:

В половинлитрово шише се слагат 8 с.л. боровинки и се пълни със силна домашна ракия. Колкото по-дълго стои сместа, толкова по-добро и силно действащо става лекарството. Пие се, като заедно с това се прави топъл компрес от вода и оцет.

2 рецепта: при диария помагат бананите и ябълките.

3 рецепта: 2 с.л. ориз се изпича като кафе. Залива се с 250 мл студена вода и се слага да ври до омекването му. Изяжда се без сол.

4 рецепта: при диария при децата вземете половин ч.ч. круши, ситно нарязани, и 3 с.л. овесени ядки и сваретев 2 ч.ч. вода. Оставете да престои един час, след това прецедете и приемайте по 1/4 ч.ч. 4 пъти на ден 20-30 мин. преди хранене.

Четете още

Колитът има лек!

Колитът има лек!

Щадете очите!

Щадете очите!

Преборете синузита!

Преборете синузита!

Щадете простатата!

Щадете простатата!

Реклама
Реклама
Реклама