Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14754975 www.bgdnes.bg

Дърпат риба край Дяволския мост

Победителят разкри, че лови скобарите на трохичка

Над 50 риболовци взеха участие в традиционно състезание на река Арда край популярния Дяволски мост. Надпреварата с въдици се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи - деца и юноши, жени и мъже. Инициативата е част от провеждащия се Риболовен фест на река Арда.

След тричасово надлъгване първото място при мъжете грабна Венцислав Костадинов от Смолян. 36-годишният рибар надърпа 1,5 кг риба. 

Реклама

"За трети път участвам в състезанието. През 2021 година отново бях победител. Имах късмет при жребия и ми се падна хубав сектор. Използвах за стръв френско хлебче и успях да уловя скобари", заяви Венцислав. 

Първенец при жените е Светла Мавриду от София. След нея се нареди Нерхан Али, а трета е Нарин Чобанова, и двете от Ардино. При децата и юношите победител стана 9-годишният Денислав Евгениев от Бял извор. На второ място се нареди Джем Сюлейман, също от Бял извор. Трети е Георги Стоянов от Кърджали.

Призът за "Най-малка уловена риба" отиде при 6-годишния Айтач Али от Ардино, който бе дошъл заедно с баща си. Наградата за "Най-голяма уловена риба" получи Венцислав Костадинов.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари на всички участници в състезанието. Пожела им здраве и много бъдещи успехи. Присъстващите на риболовния фест бяха запознати с програмата за "Дните на Ардино 2023", които ще се проведат от 7 до 13 август. В рамките на тях предстои откриването на Музей на тютюна, дигитално-иновативно представяне на Старата барутчийница, както и изграждане на наблюдателен пункт (кът за отдих) за туристите на уникалните меандри на река Арда, които се намират на южния склон на яз. "Кърджали" по пътя между селата Рибарци и Стар Читак.

За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижи талантливият ардински музикант Ергюн Мюмюнов. 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Извадиха най-трудната за хващане риба от Марица

Извадиха най-трудната за хващане риба от Марица

Страхотни каракуди на яз. "Огняново"

Страхотни каракуди на яз. "Огняново"

Реклама
Реклама
Реклама