Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16657740 www.bgdnes.bg

Скобарът по Струма дава на хлебна троха

Както обичайно, щом наближат коледните празници, това е гаранция, че по река Струма скобарите са активни. Тези речни риби изобщо не се смущават от ниските температури. Струпват се на огромни пасажи в определени вирове по поречието и щом огладнеят, си похапват здраво.

Най-добрата зимна примамка за струмския скобар в последните години е трохата. И в момента тя дава най-добри резултати при риболов на плувка с болонезе. Рибите са приучени на този аромат, тъй като болшинството от рибарите захранват с топки накиснат хляб.

Реклама

Добри резултати тези дни дава популярният вир при село Бело поле, до Благоевград. Най-кадемлийските позиции обаче се заемат още от тъмни доби сутрин. В района на град Симитли също вадят едри скобари по килограм. Риболовците от град Бобошево омотават малко памук около кукичката и мамят скобарите по този начин. Други залагат на малко кубче сланинка. На бял червей активен е речният кефал.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

УДИВИТЕЛНО! Праисторическа риба заплува край Враца (ВИДЕО)

УДИВИТЕЛНО! Праисторическа риба заплува край Враца (ВИДЕО)

Уау! Николай Славеев пребори ПЪСТЪРВА гигант

Уау! Николай Славеев пребори ПЪСТЪРВА гигант

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама