Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16784826 www.bgdnes.bg

Аууу! Вълчи набези в Хасковско

С все повече паднали вълци се похвалиха ловните дружинки от Хасковския регион. Падналият сняг в края на декември донесе добра слука за хищници.

Дружинато в село Елена повали едра вълчица. Пръв Хабиб Юсеин стреля по животното, което ранено продължава да се движи. Решаващите изстрели идват от председателя на дружината Наско Манолов и сина му Митко Манолов. Още един вълк попада в полезрението на ловците в Елена, но хищникът успява да избяга.

Реклама

Малко преди края на сезона за диви свине хасковското ловно сдружение отчита още 22 бройки. По време на последните излети по 5 точни попадения имат дружините в Долно Ботево и Мандра. Дружината в Тънково, която наскоро бе отличена от управителния съвет за най-много повалени глигани, прибавя още 3 бройки. В класацията следват Сираково и Силен - по 2, а Александрово и Войводово са имали слука с по един глиган.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Препарираха най-огромния вълк

Препарираха най-огромния вълк

Продължава вълчата напаст в Родопите
Продължава вълчата напаст в Родопите

Продължава вълчата напаст в Родопите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама