Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14392741 www.bgdnes.bg

Славка Калчева ще прави дует с РОКАДЖИЯ. Вижте кой е той

Веселин Маринов е възхитен от новото ми рок парче "Бели ангели"

"Обмислям дует с Тома Здравков. Аз го харесвам много като певец, той е и невероятно лъчезарен човек. Запознахме се още преди години на съвместни участия", каза за "България Днес" Славка Калчева. Певицата сподели, че й допада много и Владимир Михайлов, но Тома е нейният безспорен фаворит. Не защото я имитира блестящо и изпълни "на шест" вечния й хит "Бяла роза" в последното издание на "Като две капки вода", а поради това, че е изключително талантлив изпълнител, подчерта Калчева.

"Изобщо не бях намусена в "Капките", не вярвайте на коментарите във фейсбук и инстаграм. Нямам профил в нито една социална мрежа. Но някой ми е направил фалшив такъв във фейсбук. Да знаете, че това не съм аз! Истината е, че бях развълнувана до дън душа и погълната изцяло от брилянтното изпълнение на Тома!", сподели певицата.

Реклама

За вестника Калчева призна още, че анонсът в риалитито, направен от Веселин Маринов, за нейно хардрок парче, е абсолютно верен. "От 1979-а нататък, две-три години, свирих на китара в семейния ни оркестър. Много слушах и българските радиа за рок музика, докато сме пътували из страната", довери още авторката и изпълнителка на вечния сватбарски хит "Бяла роза".

"Наскоро се видяхме с Веско Маринов, с когото сме стари приятели, на юбилейния му концерт в Ямбол. И след това цяла нощ си говорихме. В началото на кариерата си той също пееше по-твърди парчета, почти рокаджийски", припомня Калчева.

"Веско беше възхитен от новото ми етнорок парче "Бели ангели". То е мое авторско, в него се чува китарата на страхотния музикант Ангел Демиров. През юни ще излезе и клипът към него", разказва певицата.

Славка Калчева коментира и прехвърчащите почти нонстоп искри между колегата й и ководещия на "Капките" Димитър Рачков.

"Веско не само на екрана е сериозен, съсредоточен, а и в живота. Но едва ли репликите, които си разменят с Рачков, който също ми е приятел, са по сценарий. Двамата са артистични натури и сигурно импровизират, за да е интересно на публиката. Това за мен е интелигентен, а не пошъл хумор", убедена е певицата.

Разговорите между Славка Калчева и нейния топимитатор Тома Здравков обаче не засягали само бъдещото им съвместно парче. По думите на "тайната рокаджийка" бившият любим на актрисата Албена Михова много пъти й е признавал респекта си към нейното творчество.

Реклама

"Тома иска да изпее песните от цял мой авторски албум. Аз съм много "за" тази негова идея, предстои да уточним подробностите", каза още Калчева. Тя добави, че не държи Здравков да ги изпълни в стила на народните песни, защото по думите й си имал свой усет и стил, на които се доверявала.

"Водили сме много разговори преди участието му в шоуто, но не съм му давала съвети как да изпълни "Бяла роза"", сподели Славка Калчева.

За нея този хит е лесен в музикално отношение, но е труден като дишане. "Тома се справи и с това предизвикателство", радва се тя.

Четете още

Тома надви в "Капките" като Славка Калчева

Тома надви в "Капките" като Славка Калчева

Славка Калчева възпя Станка Златева

Славка Калчева възпя Станка Златева

Славка Калчева си счупила крака

Славка Калчева си счупила крака

Титла се празнува с чалга!
Титла се празнува с чалга!

Титла се празнува с чалга!

Реклама
Реклама
Реклама