Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16738573 www.bgdnes.bg

Спортните бисери на годината: Чичо Венци си сменя името, Гришата плаши с магаре

"Ако Димитър Бербатов стане президент на БФС, аз ще се прекръстя на Алияс Алиев Салиев!" С това обещание президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов за пореден път роди един от бисерите на годината.

В българския футбол често е по-интересно извън терена, а шефове и футболисти редовно забавляват аудиторията. Чичо Венци не за първи път сменя името си - преди време обеща след мач с "Левски" да се прекръсти на Владимир Путин...

Реклама

За доброто настроение на феновете се грижат познати герои. Шефът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски често припомня за себе си с някой бисер. Въпреки здравословните си проблеми Вили Вуцов си остава същият и редовно избухва с някоя тирада срещу съдиите или мафията във футбола. Традиционно цапнати в устата са хора като Любо Пенев, Георги Илиев-Майкъла, а всяко интервю на Валери Божинов ражда крилати фрази.

Най-много подигравки през годината отнесоха шефът на БФС Борислав Михайлов и неговите заместници. Перуката, питиетата и танците на Боби продължават да са хит сред феновете и опозицията на президента в оставка. Неговите хора от БФС за пореден път станаха за смях и тотално се оплетоха покрай местения напред-назад мач с Унгария. За капак Михайлов се изложи и в парламента, където игра на криеница, бягайки в чужди кабинети от журналистите.

В шоуто тази година се включи и босът на ЦСКА Гриша Ганчев, който разказа историята за може би най-известното

магаре у нас (виж по-долу). Големият отсъстващ е легендарният майтапчия Димитър Пенев, който все по-рядко дава интервюта и се появява на публични събития.

"България Днес" ви припомня някои от най-запомнящите се лафове и бисери през изминалата година.

Стоичков за Боби:

Реклама

Перуката му е по-голяма

Христо Стоичков за пореден път се подигра на някогашния си съотборник и приятел Борислав Михайлов. Перуката на Боби се оказа известна и в Италия, откъдето взеха любопитно интервю с Камата.

"Да, все още я носи, сега е малко по-голяма. Не съм говорил с него от много години, не си струва", отговори най-успешният български футболист на въпрос за косата на Михайлов.

Все пак носителят на

"Златната топка" вече се придържа към добрия тон и не сипе люти обиди към Боби.

"Минаха десет години оттогава, да сте ме чули да говоря и да критикувам някого? Не. Моето време мина. Живея съвсем друг живот. Живея на 50-ия етаж в Маями, гледам ги отвисоко", казва Стоичков пред "Код спорт".

Бочето обича да се съвкуплява

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев разказа историята на магарето Бочето, с което плашеше шефа на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов. Преди време той показа публично есемеси, в които от номера на Ганчев пише "Ще те закарам Бочето да ти го сложи, мършо. Искам Бочето да е в теб!". В подкаста "Код спорт" Гришата се призна за автор на съобщението.

"Вальо Йорданов ми подари Бочето

- разказа Ганчев. - Бочето обича да се съвкуплява, особено с дразнещи елементи. Тогава пак бяхме с Вальо и се черпиме на един финал, ЦСКА играе. Загубихме финала, идват клюкарките около мен и викат: "Знаеш ли какво казал тоя зевзекът, тука се подиграва". Аз му звъня и му викам: "За какво, това е спорт, утре на теб може да се случи. Защо трябва да злорадстваме и да се подиграваме?". Той не ми вдигна, аз му написах няколко съобщения и той ги публикува на другия ден."

Че кой ни иска оставките?

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков

явно живее в паралелен свят. Според екзекутора на Германия никой не иска оставките на сегашните шефове на футбола. Неговият шеф Боби Михайлов също чувствал подкрепата на клубовете. А Лечков не пропуска да скочи на опозицията и по-специално на Димитър Бербатов.

"Те като бяха големите имена, също нямаха една победа. Добре че Балъков ги класира веднъж. Че кой ни иска оставките?", попита Лече пред "Дарик".

Шефът в БФС продължи да се излага, след като обяви, че в борбата, волейбола, лека атлетика и художествена гимнастика също нямат успехи в последните години. Това предизвика реакция от Илиана Раева, която се надява, че "Данчо се е объркал". От борбата също скочиха: "Когато български борец загуби от представител на Гибралтар, ще поканим всички разбирачи, в частност г-н Лечков, да дойдат и закрият българската борба", коментираха от федерацията.

Гонзо: Хората във фейсбук са въздухари

Директорът на националните отбори

Георги Иванов-Гонзо се запомни с немалко изцепки през годината. Бившият нападател на "Левски" на няколко пъти се държа арогантно с медиите, но чашата преля на летището, където посред нощ го посрещна репортерка на Би Ти Ви след поредната загуба на националите.

"Ще ти пиша във фейсбук", отговаряше Гонзо, бягайки от камерата. По-късно Иванов се разкая и каза на въпросната репортерка: "Мадам, извинявайте за летището".

Директорът в БФС е яростен критик на социалните мрежи.

"Много пъти се смея на хора, които са на 40-50 години, имат профили там и си снимат в социалните мрежи какво ядат и какво пият. Това не ме интересува, това са хора, които са въздухари", смята Гонзо.

Нагли боксьорки възмущават Петела

Култовият коментатор на БНТ Петър Василев-Петела определено липсваше на футболните мачове, но все пак успя да се изяви на срещите в бокса, където е тесен специалист. Петела се възмути от полякиня и французойка по време на Европейските игри.

"Много нагли боксьорки виждам на тоя турнир. И Чекироглу, и тук Амина Зидани са твърде, твърде далеч от възпитанието, от боксовата култура и спортсменството", каза

ядосаният Василев.

Петела бе на върха на емоциите и по време на световното, когато българският представител Хавиер Ибанес победи съперника си Умид Растамов.

"Червеният ъгъл! Ох, отдъхнах си! Виждах в очите си подготвената брадва, но жалко, че не съм бил прав. Всъщност не жалко - хубавото е, че не съм бил прав. Ох, каква тежест падна от душата ми! Няма да крия от вас, наистина беше започнало и да ми попрескача сърцето", въздъхна коментаторът.

Божинов праща Гала на плескавици

Покрай Валери Божинов винаги е весело! Бившият нападател на "Манчестър Сити" е редовен гост в телевизионния ефир и успява качествено да забавлява зрителите със своите мъдрости. В едно от интервютата Божигол посъветва водещата Гала да отиде в Белград, стига "да има възможност".

Валери игра в сръбския "Партизан" и обича страната, но явно мисли, че посещението на комшийската столица е нещо трудно осъществимо.

"Да не говоря за храната в Сърбия. Ако имаш възможност, казвам ти го, пожелавам ти го - да отидеш до Белград. Или където искаш, но само да е в Сърбия", каза Валери.

Бившият национал все повече пробива в ефира, в рекламите и дори бе поканен за водещ на новогодишна програма.

Вили Вуцов вика ГДБОП

Тирадите на Вили Вуцов отдавна са класика в българския футбол. Като треньор на "Янтра" той получи ново поле за изява и подкара съдиите във Втора лига. Вуцов заговори за мафия, тръгна да вика ГДБОП, да кани президента на УЕФА Александър Чеферин в Габрово и да призовава критиците му да се гръмнат.

"Ние не сме на добро ниво, но сме най-ощетяваният отбор в Европа, доведете Чеферин. Ако беше 1-2 мача, 1-2 дузпи, 1-2 засади, да го приемем, то бяха поредица от мачове, аз знам, че съдиите идваха с обаждане да ни заколят, няма да правя разследване - оплаква се Вили.

- На терена днес трябва да дойде ГДБОП - това е един футболен тероризъм. Класически тероризъм с бандит. Този е бандит и цяла България го знае. Всички, които съскат, тук има 3-4 ловни магазина, ще има кажа да отидат да купят по една пушка и да се гръмнат."

Баташко клане или порно?

Нещо средно между "баташко клане" и "порно". Това се получи на мача между "Славия" и ЦСКА за Купата на България според Венци Стефанов. Преди двубоя босът на "белите" предупреди: "Утре ще бъде баташко клане. Лицето Попов ще ми свири - доказан чорбар. Следете внимателно какво ще става. Сменен е съдията в последния момент и е сложен той."

В крайна сметка ЦСКА спечели с 1:0,

а реферът не оказа сериозно влияние за крайния резултат. На друго мнение бе Чичо Венци: "Порно! Цирк! Видях циркове, вие не видяхте ли? Един смешен съдия, който се чудеше как да се подлага на ЦСКА", каза Стефанов и се скара на репортерка: "Моето момиче, много си симпатична, не ми задавай такива въпроси, защото аз отговарям лошо и пиперливо!".

Майкъла дарява козирка на "Левски"

Георги Илиев-Майкъла се подигра с "Левски" покрай последния мач на ЦСКА на "Армията". Бившият футболист и директор предложи козирката да се подари на "сините", чийто стадион още е "кабрио".

"Ние от ЦСКА ще направим едно дарение, защото имаме по-големи сърца - каза б

изнесменът пред "Спортал" и предизвика гневни реакции в "синия" лагер. - Имаме една много професионална козирка, която искаме да я дарим на "Левски". Затова съм предложил утре да започнем изрязване на козирката и да я дарим на "Левски", да я монтират на стадиона. Те вече 12 години нямат козирка, хората трябва дъждобрани да си взимат, не е смешно това нещо, по-добре да дариш на бедния нещо."

Антъни и г-н Часовник

Звездата в плуването Антъни Иванов нападна с цинизми шефа на федерацията Георги Аврамчев, когото нарича "г-н Часовник". Двамата отдавна са в конфликт и си разменят взаимни обвинения, но този път плувецът прекали с обидите. Малко по-рано Аврамчев определи Антъни като "крива ракета, на която космосът й пречи".

"Защо говориш глупости? Проветряваш си устата, г-н олигофрен - казва

Иванов в тирада в социалните мрежи. - Много добре знаеш кой си, много добре знаеш колко си откраднал, много добре знаеш, че носиш часовник за 100 бона, брат. И се разхождаш по басейна и се правиш на баровец с откраднати пари. Ай, моля ти се, ш*бай се отзад, брат, щото вече ми писна! Няма да ти викам дори г-н еди-си кой, ти не си господин за мен, ти си един олигофрен. Аз ще се върна и ще видим на коя крива ракета кой космос пречи."

Четете още

Лудите на стадиона! Балканските босове бият съдии и вадят пищови

Лудите на стадиона! Балканските босове бият съдии и вадят пищови

Президентът на "Славия" Венци Стефанов: Баташко клане ни чака срещу ЦСКА!

Президентът на "Славия" Венци Стефанов: Баташко клане ни чака срещу ЦСКА!

Ето какви суеверия носят късмет на Ел Маестро

Ето какви суеверия носят късмет на Ел Маестро

Попиляха Божинката и Боби М. в шоуто на Рачков

Попиляха Божинката и Боби М. в шоуто на Рачков

Реклама
Реклама
Реклама