Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14494861 www.bgdnes.bg

Тази мумия е жива и на 163 г. се опитва да се самоубие

Тази мумия е жив човек, при това на цели 163 години, ако може да се вярва на акта му за раждане. Тибетският монах Луанд По Яй е сензация в интернет, но най-куриозното е, че става известен не заради възрастта си, а заради счупен крак. Светът разбира за него, когато възрастният мъж си чупи крака, а правнучка му решава да разкаже в интернет историята му. Профилът му бързо печели над 600 хиляди последователи, като много от тях започват да се интересуват от възрастта му.

Според сертификата му за раждане Луанд е на 163 г. Въпреки това достоверността на документа и реалната му принадлежност на монаха не могат да бъдат доказани. Тези, които се опитват да се правят на Шерлок Холмс, изкопават информация, че по-вероятно е той да е доста по-млад - на около 109 години.

На каквато и възраст да е, Луанд със сигурност е надхвърлил стотния си рожден ден. Той изглежда като мумия, тъй като следва жестока будистка монашеска традиция в Япония. Старецът се подлага доброволно на мумифицираща диета, като обезводнява тялото си, пиейки само миниатюрни количества вода, и спира да консумира мазнини под каквато и да е форма. В резултат на това придобива този мъртвешки вид. Когато стигне до пълната си трансформация, монахът е затварян в ковчег и медитира до последния си дъх.

Четете още

Мумифицирана японска русалка се оказва Франкенщайн

Мумифицирана японска русалка се оказва Франкенщайн

Мумия на малък човек удивлява учени
Мумия на малък човек удивлява учени

Мумия на малък човек удивлява учени

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама