Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14495112 www.bgdnes.bg

Дядо се гримира за здравето на внука си

Старецът обяснява как се слага червило и спирала, събира пари за лечение

Спец по гримове и бюти инфлуенсър става китайски дядо на дърти години, за да спаси живота на внука си. 72-годишният Дзу Йънчан показва как се правят различни видове грим, как се слага спирала или червило и как да се комбинират с различни тоалети. Той никога не е разбирал от козметика, камо ли от гримове, но това не го спира да се научи, че и да започне да дава акъл на другите. Причината за учебните му напъни е не защото иска да живее луксозен живот на старини, печелейки пари като инфлуенсър, а защото иска да осигури живот на тежко болния си внук.

През 2017 г. детето е диагностицирано с рядкото и тежко заболяване спинална мускулна атрофия. Лекарите дават 18 месеца живот на хлапето, което по онова време е едва на 5 години. Въпреки това семейството издирва лекарство, произвеждано в САЩ, което дава много добри резултати. Проблемът е, че медикаментът струва 100 хиляди долара, а родителите няма откъде да вземат толкова пари. Тогава дядото решава да се включи.

Реклама

Тъй като вече трудно би си намерил работа, която да му докарва прилични доходи, той се насочва към най-новата мода - инфлуенсърството. Свързва се с няколко козметични фирми и ги моли за мостри, но всички го отрязват, когато разбират на каква възраст е.

Дзу не се отчайва и тръгва по магазини за козметика, където разпитва служителите кое как се използва. В началото дори си води записки, за да се справя с цялата нова информация. Така научава достатъчно, за да започне да прави видеа и да трупа последователи. Мъжът не се притеснява нито да си слага моливи и спирали на очите, нито да обяснява чисто женски трикове. Тества продукти и не пести нито похвали, нито критики. Важното за него е, че успява да изкарва прилични пари, с които да помогне за лечението на единствения си вну

Четете още

Уау! Мацки без силикон се борят за Мис Варна

Уау! Мацки без силикон се борят за Мис Варна

Гримьорката Калина Валериева:  Мечтая да работя с Дженифър Лопес
Гримьорката Калина Валериева:  Мечтая да работя с Дженифър Лопес

Гримьорката Калина Валериева: Мечтая да работя с Дженифър Лопес

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама