Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14797076 www.bgdnes.bg

Прокурор доживот в дранголника! Целят го с яйца в съдебна зала

Доживотна присъда за предателство получава областен прокурор в Украйна.

Ексшефът на обвинението в Миколайв в южната част на страната е обвиняем по дело за държавна измяна и сътрудничество с окупатора. Хенадий Херман, който в началото на руското нашествие в Украйна заема горепосочената длъжност, е бил на доста непрестижно място в йерархията на колаборационистите.  Обвинител номер 1 в Миколайвска област е насочвал ракетните удари на врага по военни обекти в региона.

Обикновено за такава "работа" са наемани домакини, пенсионери с комунистически възгледи и маргинални личности, напомня "Еспресо ТВ". По време на битката за Миколайв през февруари-март 2022 г. по града са извършени множество въздушни атаки. Сраженията завършват с победа за Украйна, но при бомбардировка на казарма загиват 37 войника. Техните родители присъстват на процеса срещу Херман, разгледан на 28 юни. 

Реклама

Опечалените близки са доволни от доживотното наказение, но искат и лично да накажат бившия прокурор. След като присъдата е произнесена срещу него се изсипва дъжд от сурови яйца.

Те изцапват както него, така и самата зала. Замерването е придружено с викове "Ханба!" ("Позор) и ругатни. Полицията не спира протестиращите. Адвокатурата на Хенадий Херман се оплаква, че роднините на жертвите са пуснати на заседанието. Според защитниците му, бомбардировката на въпросната казарма не е присъствала в обвинителния акт.

Четете още

Журналистът Иво Инджев прогнозира:  Наемни убийци свалят Путин

Журналистът Иво Инджев прогнозира: Наемни убийци свалят Путин

Кръпката не се плаши от руски ракети в Киев

Кръпката не се плаши от руски ракети в Киев

Байдън със звезда на "Алеята на смелостта" в Киев

Байдън със звезда на "Алеята на смелостта" в Киев

Руски ракети удариха Полша, има най-малко двама загинали

Руски ракети удариха Полша, има най-малко двама загинали

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама