Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/15224908 www.bgdnes.bg

Виена над всички в света

Виена е най-добрият световен град за живеене. Това показва класацията за 2023 година. Животът като цяло се подобрява в повечето големи градове, според последния Глобален индекс за жизнеспособност (Global Liveability Index) на Economist. Той отбеляза най-високия си среден резултат от 15 години насам.

Ето кои са най-добрите три града за живеене в света в момента:

1. Виена

Безспорният номер едно е Виена. Австрийската столица продължава да предлага ненадмината комбинация от стабилност, добра инфраструктура, силни образователни и здравни услуги и изобилие от култура и развлечения. Един от малкото й недостатъци е относителната липса на големи спортни събития.

Реклама

2. Копенхаген

На второ място за поредна година е Копенхаген. Дания неизменно е посочвана като една от най-щастливите страни в света, в която да живеете. Това със сигурност е отразено в оценките за всяка категория в доклада за жизнеспособността. Копенхаген продължава да има високи резултати във всички области, сред които перфектни за образование, инфраструктура и стабилност.

3. Мелбърн

Жизнеспособността на Мелбърн беше нарушена от значителния натиск върху много аспекти от живота в града, причинен от пандемията COVID-19. Няколко вълни от вируса заплашваха да разбият здравната система на града, но тази година този конкретен фактор получи перфектна оценка от Economist. Това помогна на Мелбърн да се върне в Tоп 10.

Четете още

В Братислава няма и следа от напрежение

В Братислава няма и следа от напрежение

40 минути на опашка, за да влезете във виенска сладкарница

40 минути на опашка, за да влезете във виенска сладкарница

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама