Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6505458 www.bgdnes.bg

Висша мода от Париж втрещи публиката

Фурор в света на висшата мода направи най-новото ревю в Париж на топдизайнера Рик Оуенс.

Създателят на стила "блясъкът среща грънджа" изуми почитателите си на Седмицата на модата във френската столица не толкова с невероятни кройки, колкото със сценичното поведение на манекенките.

Възпитаникът на елитния американски колеж за изящни изкуства "Отис" в Лос Анджелис представи поредните си нестандартни хрумвания по двойки - моделите буквално са в поза 69 от Кама Сутра.

Реклама

Зрелището на скандалния 55-годишен калифорниец изуми всички присъстващи, и то без изключение. Спиращите дъха пируети на манекенките с колежка на гърба или на врата не оставиха равнодушен никой в залата. Елитът на Париж ентусиазирано очаква поредното шоу на модния гуру Оуенс, който никога от началото на кариерата си на голямата сцена през 2001 г. не ги е разочаровал.

Но не и този път. Любимият дизайнер на рапъра Джей Зи и куп други холивудски знаменитости не среща разбиране за "двойната" мода. Макар и разкрепостени и с либерални възгледи, франсетата не приемат хрумването нещо толкова изискано като висшата мода да бъде показвано с нерафинирани и грубовати подходи.

"Кръстникът на бруталния шик", както е наричан още Оуенс, е разпънат на кръст и от местната преса, която също не разбира посланието на магьосника с игла и конец. Собственикът на прочутата дизайнерска марка "Рик Оуенс" е нарочен за еретик с твърде крайни възгледи, които нямат нищо общо с модната индустрия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама