Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6723269 www.bgdnes.bg

ФБР сгащи хакер №1

Кошмарът за американските банки Сергей Медведев е заловен в клетка с тигри

Откраднатите от руснака и приятелите му пари възлизат на повече от половин милиард долара

Палачът на хиляди банкови сметки на американци Сергей Медведев бе спипан от ФБР в клетка с тигри и змии в Тайланд.

Реклама

31-годишният хакер от Москва е задържан в мегаоперация на ченгета от десетки държави, които разследват интернет измама за 530 млн. долара. Руснакът е закован в лъскавото му имение за $3 млн. в Банкок заедно с жена му, която е тайландка. Последните 2 г. Сергей не напуска пределите на азиатската държава, защото спецагентите на вездесъщата американска контраразузнавателна агенция са по петите му. Заобиколен от доверени хора и подкупни местни политици, Медведев се чувства сигурен в покоите си в тропическия рай. Бърлогата му е превърната в истински зоопарк, където милионерът в зелено отглежда диви и смъртоносни животни, които са голямата му страст.

Заможният руснак и тлъстият му портфейл са на особена почит в Банкок и никой не го пипа. Всички отговорни фактори получават месечна лепта от Медведев, който се чувства недосегаем за ФБР. Киберизмамата, която прави, е толкова мащабна, че не може да бъде оставен да си харчи парите на спокойствие. През 2010 г. Сергей и негови приятели създават в Украйна хакерската мрежа „Вярваме в измамата“. Чрез нея те задигат лични данни и пинкодове от кредитни карти на американци, които харчат за свои прищявки.

Нещата загрубяват, когато лакомията ги подтиква да крадат банкова информация. На всичко отгоре влизат и в оръжейния бизнес, а малко по-късно и в търговията с наркотици, като всички трансфери на парите се извършват през тяхна платформа. За капак през последните месеци голяма част от оборотите са в популярната напоследък криптовалута биткойн, която се ползва и от ислямските терористи.

Потребителите на мрежата на Медведев са над 10 хил. и всичките са одобрени лично от него. В деня на неговото задържане е направена вълна от арести на негови хора в Англия, Франция, Италия, Косово, Сърбия и Австралия. Зад решетките се озовават 36 хакери. Арестуваните в САЩ помагачи на Сергей са 13 души. На свобода остава само съдружникът на Медведев - Святослав Бондаренко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама