Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8543980 www.bgdnes.bg

Хамес напира за „Атлетико” (М)

Колумбийската звезда Хамес Родригес иска да заиграе в „Атлетико” (Мадрид)! В момента той е собственост на големия градски съперник „Реал”, но там се оказва ненужен. През предишните два сезона той игра като преотстъпен в „Байерн” (Мюнхен).

Старши треньорът на „дюшекчиите” Диего Симеоне също има желание да привлече футболиста в своя състав. Това можеше да се случи още миналото лято, но тогава до сделка така и не се случи. Според медиите в Колумбия от ръководството на „Атлетико” са готови да сложат 25 милиона евро на масата, за да убедят президента на „белите” Флорентино Перес да продаде Хамес. Нападателят е категоричен, че не желае да стои като периферен играч на „Бернабеу” през следващия сезон.

Реклама

„Опитахме се да го наемем през миналото лято, но накрая преговорите се провалиха”, призна месеци по-късно президентът на „Атлетико” Енрике Сересо. 28-годишният Хамес не искаше да се мести тогава от испанската столица Мадрид, а сега ситуацията е почти същата.

Междувременно става ясно, че единственият клуб, който до момента е отправил официална оферта за привличането на Хамес, е английският елитен „Евертън”. Кралският клуб не е готов да се раздели с колумбиеца за по-малко от 40 милиона евро на този етап. Мениджърът на „карамелите” Карло Анчелоти отлично познава Хамес от работата им в „Реал” и „Байерн”. Клубът е готов да му предложи договор за четири години.

Сред тимовете, които проявяват някакъв интерес към Хамес, са още „Манчестър Юнайтед”, „Ювентус” и американският „Интер” (Маями).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама