Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8657784 www.bgdnes.bg

Сираков връща Боримиров

Новият собственик на "Левски" Наско Сираков е подготвил структурни промени в клуба. На "Герена" ще се върнат някои емблематични за "сините" имена.

Първото от тях е на Даниел Боримиров, научи "България днес". Бившият халф за пореден път ще оглави школата на "Левски". Той ще смени сегашния директор на Детско юношеската школа (ДЮШ) Йончо Арсов. Това най-вероятно ще се случи след общото събрание на клуба на 6 юли. Тогава Сираков ще оглави Надзорния съвет и се очаква да започне с промените.

Реклама

Двамата бивши съотборници вече са се разбрали за условията по завръщането на Боримиров в клуба. Халфът е готов отново да оглави школата, въпреки че негови близки го съветват да не го прави. Боримиров бе сред ветераните подписали писмото до Васил Божков с молба за прехвърляне на акциите на клуба на тях. За лице те избраха Наско Сираков.

Интересен факт е, че Боримиров бе начело на ДЮШ до преди година, когато бе сменен именно от Арсов. Под ръководството на младия специалист школата постигна най-доброто си представяне в елитните юношески първенства от 2012 година насам, когато бяха спечелени шампионските купи в U19 и U17. Този сезон 15-годишните "сини" таланти взеха златните медали, а за 17-годишните и 19-годишните останаха сребърните. Първенствата в елитните групи бяха прекратени след 18-ия кръг поради пандемията от коронавирус.

Боримиров стана директор на ДЮШ на "Левски" през лятото на 2014 година и заемаше поста до началото на 2017-а, когато замени Станислав Ангелов като спортен директор на "сините". В края на същата година се завърна начело на ДЮШ, след като тогавашният собственик Спас Русев закри длъжността спортен директор.

Освен Боримиров още една легенда на "Левски" е спрягана за връщане на "Герена". Според "Тема Спорт" Георги Иванов - Гонзо е получил покана от Наско Сираков отново да стане спортен директор на "сините".

"Аз съм в "Локомотив" (Пд). Останалото са спекулации", лаконичен бе Гонзо по този повод.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама