Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13715332 www.bgdnes.bg

Никола Илиев от "Интер" пред "България Днес": С Кръстаич в националния можем да стигнем далеч

В Италия все по-усилено се говори за българската перла на "Интер" Никола Илиев, а нападателят от младежкия тим на "нерадзурите" изглежда готов за следващата си голяма стъпка във футбола, след като завоюва наградата за най-прогресиращ млад играч за 2022 г. Илиев вече е национал в състава на селекционера Младен Кръстаич и говори пред "България Днес" за амбициите на отбора, воден от сръбския специалист.

"Вярвам, че нашият национален отбор може да стигне далеч - категоричен е Никола. - Всички виждат духа, който имаме, и желанието, което показваме на терена. Нещата вървят повече от добре. Трябва да се има предвид, че сме почти изцяло нов състав и с нов треньор. Сплотени сме, подкрепяме се."

Реклама

Въпреки високите оценки, които получава за изявите си в Италия, Никола не се главозамайва от вниманието към себе си. "Изпълнявам ежедневните си задачи в Милано и през свободното време гледам да си почивам и възстановявам. Програмата на мачовете е сгъстена, играем двубои и през седмицата. Вече имах възможността да направя тренировки и с първия отбор на "Интер". В състава на треньора Симоне Индзаги са събрани много качествени футболисти, от които мога много да науча. Тези играчи са изключителни професионалисти, които знаят как да предразположат един млад състезател, идващ от втория отбор."

В последния си мач от първенството примаверата на Интер се наложи над "Наполи" с 4:0, а Никола Илиев се отчете с три асистенции. Александър Станкович даде аванс на Интер в 17-ата минута след страхотно попадение от далечна дистанция. Пет минути по-късно сърбинът удвои аванса на "нерадзурите" след центриране на Илиев от корнер. В 35-ата минута българският национал напредна по лявото крило и изведе Исиака Камате, който реализира за 3:0. След ново центриране на Никола Илиев от ъглов удар Денис Куратоло с глава отбеляза четвъртото попадение за "Интер". Сега "синьо-черните" се намират на 11-о място във временното класиране с актив от 21 точки, но ако продължат с добрите си игри, може да наваксат изоставането от лидерите.

"Боря се да впечатлявам треньорите, с които работя, и желанието ми е да пробия в мъжкия футбол - споделя Никола. - Мечтата ми е да играя за първия състав на голям отбор. Вярвам, че когато дойде това време, ще бъда напълно готов за предизвикателството."

Сред хората, които безрезервно вярват в качествата на Илиев, е и Теодора Стефанова, известна в Италия както като гадателката на Берлускони, така и като футболен анализатор. "Никола Илиев прави чудеса в "Интер", той ще успее - категорична е Стефанова. - От 30 години участвам като коментатор във футболни предавания в Италия и всички местни специалисти са убедени в качествата му. Ще има успешна кариера. Има шанс за българските футболисти на Апенините!"

Четете още

Патриарх благославя Кръстаич за победи

Патриарх благославя Кръстаич за победи

Проблеми за Младен Кръстаич в националния

Проблеми за Младен Кръстаич в националния

Жената на Кръстаич е напомпана със силикон

Жената на Кръстаич е напомпана със силикон

Младен Кръстаич трупа пачки от ракия

Младен Кръстаич трупа пачки от ракия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама